maanantai 21. elokuuta 2017

Uskotko itseesi?



uskotko


Kysyn tätä itseltäni, uskotko itseesi?


Riippuu asiasta. 

Jos ostan kaupasta ruokatarvikkeita, niin uskon siitä saavani hyvää ruokaa aikaiseksi. Olen ruuanlaitossa luova, mutta toki tiedän millä aineilla onnistuu, eikä se ole vain kerma ja voi. Uskallan myös kokeilla uutta. Ok, tämä selvä.



Entä muut jutut, vaikka harrastukset. Kuntosalilla olen treenannut paljon aiemmin, nykyään huomattavasti vähemmän. Joskus, kauan ennen viime aikaista fitness trendiä, hieman haaveilin body fitneksestä mutta en koskaan oikein uskonut, että minusta olisi siihen. Superpaljon treeniä, kovaa ja säännöllistä. Tarkkaa ruokavaliota. Sekä se dieetti, jaksaisinko vain ja ainoastaan yhden päivän takia. En loppujen lopuksi kokenut, että minulla olisi ollut lahjoja enkä myöskään kokenut tarvetta näyttää kenellekään, että minusta on siihen. Monia syitä olla uskomatta itseensä. Tällä hetkellä salitreeni tuntuu tylsältä, enkä voi ajatella, että treenaisin 3- tai 4-jakoisella ohjelmalla kuntosalilla. Tykkään nyt käydä joogassa, kuntonyrkkeilyssä sekä spinningissä jotenkin säännöllisesti. Joskus jollain randomjumpalla. Nämä ovat nyt osoittautuneet parhaimmaksi enkä koe syyllisyyttä, että joku treeni jäisi tekemättä. Uskon siinä itseeni että urheilu tai paremminkin sanottuna kuntoilu on varmasti aina osa elämääni, mikäli terveenä pysyn.



Mistä tulee tilaisuuksia kehittää itseään ja uskoa omaan tekemiseensä? Mitä sitä pelkää, ettei uskalla heittäytyä ja antaa kaikkensa? Voiko siinä hävitä jotain? Tuskin. 



Juttelimme kaverini kanssa viikonloppuna, että kuinka voi olla vaikeaa saada onnistumisen, ilon ja onnen tunnetta. Johtuuko se omasta vaatimustasosta, että pienistä asioista ei osaa hyppiä tasajalkaa.  Niin paljon helpommin sitä vaan ruoskii itseään ja näkee helpommin asioiden negatiivisen puolen eikä sitä positiivisuutta, jolla ruokkisi myös sitä uskoa omaan tekemiseensä ja itseensä. Lisäksi hyväksyminen, että jos joku asia ei ole sinun juttusi enää, niin ei ole mikään pakko toimia tavalla kuin on vuosia toiminut. Uskot silloinkin itseesi, viet itseäsi eteenpäin ja hyväksyt muutoksen.

Tähän viimeiseksi toivoisinkin puhetta siitä, missä sinä uskot itseesi. Pieni oma kehu on nyt paikallaan!

onnellinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Katso myös nämä